Wishlist: deze reizen wil ik graag maken met mijn kinderen

Je moet wat te wensen hebben, zo zeg ik altijd. Op het gebied van reizen lukt dat gelukkig goed. Ik wil overal wel naartoe! En zo lang ik de oudejaarsloterij niet win, zal het ook vooral bij dromen blijven. Maar goed, met proberen om dromen waar te maken is niets mis!

Met de kids heb ik een wishlist gemaakt van bestemmingen waar we graag heen willen. Ik merk namelijk wel dat het helpt om duidelijk te hebben waar ik voor werk. Daarbij is het bewezen dat het bij het bereiken van doelen helpt om ze inzichtelijk te maken. Een soort bucketlist op reisgebied dus, en ik deel hem graag met jullie!

Safari in Zuid-Afrika

Dit is een concrete: de safari gaat er komen. Vorig jaar meldde mijn zoon ineens tussen neus en lippen door dat hij wel een keer op safari wilde. Dochter beaamde dit, en ik wist niet hoe snel ik een gat in de lucht moest springen. Leuk! Natuurlijk heb ik goed onderzoek gedaan, want vader en oudste zoon willen niet mee. Waar kan ik als moeder alleen met twee jonge kinderen een beetje leuk en veilig op safari?

Foto: pixabay

Daarna begon het sparen: hoewel ik nog gebruik kan maken van kinderprijzen is een safari toch best prijzig, dus ik ging hard aan het werk. Met dit leuke doel voor ogen natuurlijk een stuk minder vervelend. Inmiddels is de safari geboekt: in april 2020 ga ik met zoon van 9 en dochter van dan 8 een ruime week naar Zuid-Afrika. Binnenkort meer hierover, spannend!

Disneyland Parijs

Misschien niet iets voor de die-hard reiziger, maar wij zijn nog nooit in Disneyland Parijs geweest. En dat terwijl we wel fan zijn van pretparken! Inmiddels hebben we Europa-Park in Duitsland en Legoland in Denemarken wel twee keer bezocht, en wordt het dus echt tijd voor een bezoekje aan Disney. Hierin is trouwens alleen de dochter geïnteresseerd, want het iets overzichtelijker maakt.

Ik heb me ook hier alvast in verdiept en het blijkt dat de Thalys gewoon bij Disney voor de deur stopt. Ideaal dus, stap ik in Rotterdam in en daar er weer uit. Met een nachtje in een Disneyhotel hebben we dan twee dagen om het park te zien. Lijkt me superleuk, dus moeten we binnenkort echt plannen. Hoog op de wishlist.

Mexico

Een eeuwige droom van mij: ik wil naar Mexico. Ik weet niet wat het is, maar alles trekt me aan dat land: het klimaat, het eten, de mensen, de taal… ik leer op dit moment Spaans, gewoon omdat ik het leuk vind, en dat zal op een reis naar Mexico goed van pas komen.

Maya tempel in Mexico (foto: Pixabay)

Natuurlijk is een deel van Mexico erg toeristisch, en het makkelijkste en meest logische is om naar een plaats als Playa del Carmen of Cancún te gaan. Zeker als ik met kinderen ga, is een fijn all-in resort wel handig. Maar ik zou ook wat van het land willen zien, en dus wel excursies willen boeken. Misschien een mooie Maya tempel bekijken?

Of het echt zo geweldig is als in mijn dromen weet ik niet natuurlijk, maar ik hoop er snel achter te komen. Deze staat op de wishlist voor 2021, eens kijken of dit een haalbaar doel is! Misschien zijn er lezers in Mexico geweest en hebben ze aanraders?

Glamperen op Texel

Niet zo exotisch als voorgaande bestemmingen, maar… glamping lijkt ons best een keer leuk. Het idee van kamperen vinden wij namelijk prima; de gezelligheid, de aanwezigheid van andere kinderen, en het idee van één zijn met de natuur. Het minpunt vinden wij alleen het feit dat je in een tent moet zonder douche of wc, en dat je, als het regent, moet putjescheppen. We zijn misschien verwend maar willen graag wat comfort en luxe. Glamping zou wat dat betreft ideaal voor ons zijn. Wel de luxe van een soort huisje maar ook de gezelligheid van een camping.

De enige keer dat ik kampeerde was in de achtertuin, haha.

En Texel, ja… daar ben ik dus nog nooit geweest. Best stom eigenlijk als je bedenkt dat ik al heel veel landen heb gezien. Ook heb ik weleens een zeilkamp gehad waarbij ik Ameland, Terschelling en Vlieland bezocht, wat ik echt heel relaxt vond. Texel staat dus op de wishlist!

Een rondreis door Marokko

Tot slot weer iets heel anders: Marokko lijkt me een geweldig land om te zien. Op de middelbare school kregen we in het vijfde of zesde jaar Marokko als thema, en sindsdien ben ik nieuwsgierig naar dit land. Het moet supermooi zijn om hier rond te reizen en zowel grote steden als Marrakech en Rabat te zien, als de woestijn, als het Atlasgebergte.

Met de kinderen bezocht ik eens het Tropenmuseum in Amsterdam toen daar een tentoonstelling was over Marokko. Er was een soort Citadel nagebouwd en we waanden ons helemaal in dit mooie land. Nu ik er zo over nadenk, toen is het zaadje geplant om samen met de kids op reis te gaan. Marokko, here we come!

Welke landen staan op jouw wishlist??

One comment Add yours
  1. Disneyland is inderdaad prima te doen als je alleen met 1 kind gaat; mijn zoon was toen 4 al was ik wel blij dat ik voor zekerheid de buggy mee had (ook al gebruikte ik die verder niet meer). Marokko is ook zeker prachtig land; maar wel flinke afstanden tussen de steden en Mexico is zeker een aanrader! Ik heb daar ooit een rondreis gemaakt en zou daar ook zo met kinderen heen gaan, juist in de wat toeristischer gebieden is dat allemaal prima geregeld. Er zijn ook veel excursies naar tempels; Tulum is heel makkelijk en ligt aan het strand maar ook Chitzen Itza is te doen en is toch wel een van de meest ‘klassieke’ tempels. De mooiste vond ik toch wel de tempels bij Tikal maar die liggen wat verder weg in Guatemala.

    Na de afgelopen vakantie Egypte staat Marokko hier ook op de wishlist. Zou ik zelf ooit nog naar IJsland willen gaan; maar dan wel in de zomer als het niet zo ijzig koud is. Een keertje het noorderlicht willen zien, als we de loterij winnen Nieuw-Zeeland of Florida, ook Dubai zou ik wel een keertje heen willen gaan en hebben we ooit geroepen dat als de oudste 12 is we terug gaan naar Lombok waar we tijdens de huwelijksreis zijn geweest en ik zwanger terug kwam. En… genoeg ideeën dus nog 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.