Ik heb getwijfeld over België: en maar weer omgeboekt

En hop, dat is weer een voucher erbij voor de verzameling. Waar ik ten tijde van het boeken nog overtuigd was dat België een veilige bestemming was, ben ik nu twee weken voor dato aan het twijfelen geslagen. Ja, ik heb getwijfeld over België. Niet omdat iedereen daar lacht of omdat het taaltje zo zacht is, maar omdat een deel van België oranje is gekleurd op de Coronakaart en het aantal besmettingen er hard oploopt.

Besmetting met Corona

Ben ik bang voor Corona? Nee, dat niet per se. Hoewel ik overtuigd ben dat we dit virus serieus moeten nemen en ons netjes aan de regels moeten houden, ben ik niet per se bang om besmet te raken of erg ziek te worden. Zelf houd ik me sowieso netjes aan de regels. Ook ben ik niet bang dat ik niet meer thuiskom uit België. Er moet wel heel wat gebeuren wil ik niet naar huis kunnen rijden. De vakantie zou vijf dagen zijn, en mocht ik me van tevoren niet goed voelen zou ik sowieso niet gaan.

Reisadvies oranje

Waarom dan toch omboeken? Met name vanwege de angst dat de regio, de Ardennen, op oranje gaat op het moment dat ik daar ben. Dat zou betekenen dat ik, bij thuiskomst, twee weken in quarantaine zou moeten. Als zzp’er in de zorg een verre van aanlokkelijk idee. Daarnaast heb ik de Belgische Ardennen juist gekozen vanwege de vele activiteiten. Mocht de Coronadreiging erger worden, zouden die activiteiten niet doorgaan. En wat ga je er dan doen met drie tieners?

Vayamundo Houffalize

Het hotel dat ik boekte (Vayamundo Houffalize) heeft weliswaar een leuk binnenzwembad, tot nu toe gewoon beschikbaar op reservering, maar bij een toename van Corona vrees ik dat dit lastiger wordt. Ook zie ik eten in een buffetrestaurant dan minder zitten, en zoals gezegd ben ik bang dat activiteiten dan niet doorgaan. Ineens kreeg ik het op mijn heupen en dacht ik: ik ga toch iets anders verzinnen. Want het zou zonde zijn om in zo’n leuke omgeving te zijn en vervolgens niets te kunnen!

No Title

No Description

Voucher

Een lastige beslissing, want natuurlijk wil je het liefst gewoon door laten gaan wat je hebt gereserveerd. Ook voor het hotel vind ik het vervelend Ik mailde het hotel met de vraag wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig kan ik een voucher krijgen, en deze in heel 2021 besteden. Fijn! Want dit hotel lijkt me nog steeds superleuk, en hopelijk is volgend jaar alles weer wat normaler. Weer een voucher dus om toe te voegen aan de stapel.

Weekendje Center Parcs dan maar

Voor nu heb ik in plaats van deze vakantie een weekendje Center Parcs geboekt. Ja, ook daar zullen Coronamaatregelen zijn. Maar dat is a) wel in eigen land en b) we zitten daar in een eigen huisje, niet in een hotel met veel mensen. Voelt toch iets veiliger aan. En Center Parcs valt bij de kinderen altijd in de smaak. Ze zijn het dan ook volledig eens met mijn keuze.

Hoeveel vouchers heb jij inmiddels al verzameld vanwege Corona? Of heb je reisplannen moeten omgooien?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.